Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 23:50:40 (inci-01) Woningbrand Oude Meerdijk Emmen 038868 038765 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Drenthe (Schoonoord) (TW 8868)
donderdag 23 november 2017

Archief

Twee gewonden na aanrijding op de Beekweg in Schoonebeek

Gemaakt: Dinsdag, 04 juli 2017 16:58

SCHOONEBEEK – Op de Beekweg in Schoonebeek zijn dinsdagmiddag twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen. Twee personen raakten dermate gewond dat ze naar het ziekenhuis werden overgebracht.

 

De verkeers analisten van de politie deden ter plaatse onderzoek naar de juiste toedracht. Beide wagens raakten zwaar beschadigd en werden door een berger afgesleept.

Bromfietster licht gewond bij botsing met auto

Gemaakt: Dinsdag, 04 juli 2017 17:04

EMMEN – Op de Abel Tasmanstraat in Emmen is dinsdagmiddag een bromfietster in botsing gekomen met. Zij raakte hierbij aan haar hoofd gewond en werd behandeld door ambulance personeel. Het slachtoffer hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Over de juiste toedracht is nog nets bekend.

 

De bestuurder van de auto kwam er met de schrik vanaf.

Vernieuwde fietspad Kamerlingswijk in Zwartemeer geopend

Gemaakt: Dinsdag, 04 juli 2017 19:11

ZWARTEMEER - Na een bijzondere samenwerking is het vernieuwde fietspad aan de Kamerlingswijk in Zwartemeer klaar. Het pad was in slechte staat door de boomwortels die eronder door liepen.

 

Maandag 3 juli opende Mw. Hemme van de Dorpsraad en wethouder Van der Weide het vernieuwde fietspad Kamerlingswijk. Een nauwe samenwerking tussen de gemeente, de dorpsraad Zwartemeer en omwonenden zorgde ervoor dat de 2 kilometer lange fietsverbinding richting het Bargerveen er weer op en top bij ligt.

Auto op zijn kop in het water na aanrijding

Gemaakt: Woensdag, 05 juli 2017 19:21

SCHOONEBEEK - Bij aanrijding tussen twee auto's op de kruising Burgemeester Osselaan met de Veenschapsweg in Schoonebeek zijn woensdagavond twee gewonden gevallen.

 

Eén auto kwam op de kop in het water terecht. De ander kwam met zware schade op de weg tot stilstand. De oorzaak van het ongeval is vermoedelijk een voorrangsfout. Het is overigens dezelfde kruising waar deze week ook al een ongeval plaatsvond tussen twee auto's.

Waarschuwing voor meenemen puber uit Erica

Gemaakt: Woensdag, 05 juli 2017 19:28

ERICA - "Ik kon niet anders dan hem ophalen, omdat ik vreesde dat hij anders zou weglopen." Een 39-jarige man uit Almere bezwoer in de rechtszaal in Assen dat hij niks slechts van plan was toen hij in december 2015 een 13-jarige jongen in Erica ophaalde en mee naar Almere nam.

 

De man stond vandaag terecht voor het onttrekken van een puber uit Erica aan het ouderlijk gezag. De rechter vond dat te bewijzen en legde hem als waarschuwing een voorwaardelijke werkstraf van honderd uur op. Daarbij kreeg hij een proeftijd van twee jaar met reclasseringstoezicht.

 

Interesse in jonge jongens
De rechter en de reclassering noemden de situatie van de Almeerder wel zorgelijk omdat er signalen waren dat de man seksueel geïnteresseerd is in minderjarige jongens, maar hij is er nooit voor veroordeeld.

 

Via een chatgroep voor homo's kwam de Almeerder in het najaar van 2015 in contact met de 13-jarige jongen uit Erica. Ze bleken muziek en computergames als gezamenlijke interesse te hebben en hadden al snel veel contact via internet en ook telefonisch. Daarbij vertelde de jongen hem veel over zijn problemen thuis. "Ik werd een soort vertrouwenspersoon. We werden vrienden", aldus de Almeerder.

 

Weglopen
Toen de jongen steeds depressiever werd en praatte over weglopen of zelfmoord plegen, praatte de man hem dat uit het hoofd. Op 10 december belde de puber op met de vraag of hij hem kon ophalen, omdat hij anders zou weglopen. De man besloot hem naar eigen zeggen te helpen en reed naar Erica.

 

Drank en drugs
Op 12 december vond de politie de jongen bij de man thuis in Almere. De agenten vonden het verdacht dat de twee beide met ontbloot bovenlijf rondliepen. De moeder van de jongen vertelde in de rechtszaal dat de man haar zoon sterke drank, wiet en xtc had gegeven. Ook vertelde ze dat ze doodsangsten had uitgestaan toen hij onvindbaar leek. Uiteindelijk kwam zij de verdachte op het spoor toen ze op zoek ging naar chatcontacten van haar zoon.

 

Zij heeft recht op 500 euro schadevergoeding, besliste de rechter. De Almeerder bood haar zijn excuses aan.

 

Bron:RTVDrenthe

Leerlingen mogelijk naar school in oude dierentuin

Gemaakt: Donderdag, 06 juli 2017 21:14

EMMEN - Leerlingen van de school Terra krijgen binnenkort misschien wel les in het oude dierenpark in Emmen. De gemeente wil samen met de school onderzoeken of er een vestiging op het parkterrein kan komen.

 

Het afgelopen half jaar zijn er gesprekken geweest tussen de school en de gemeente. Die lijken nu op een samenwerking uit lopen.

 

Beheer en onderhoud
"Terra kan bijvoorbeeld de regie nemen in het beheer en onderhoud van het park. Andere partijen kunnen weer een deel van de onderwijsruimten gebruiken. We verwachten dat Terra het park sfeer, kleur en reuring geeft met activiteiten", zegt wethouder Jisse Otter. De komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt.

 

Mensenpark

In het oude dierenpark wordt een 'creatief mensenpark' gerealiseerd. Inmiddels zijn er al meerdere ondernemers gevestigd.

Bijna een miljoen extra voor lokale cultuur

Gemaakt: Vrijdag, 07 juli 2017 19:54

DRENTHE - Drentse gemeenten krijgen de komende vier jaar 240.000 euro per jaar extra van de provincie om lokale cultuur een impuls te geven. Ook verstevigen provincie en gemeenten hun samenwerking met een nieuw programmaplan. Dat maakte gedeputeerde Cees Bijl vandaag bij het Festival der Aa bekend. Namens de Drentse gemeenten nam burgemeester Eric van Oosterhout, tevens voorzitter van het cultuuroverleg van Drentse gemeenten, een cheque in ontvangst.

 

Gedeputeerde Cees Bijl van Cultuur is zeer te spreken over de samenwerking met de gemeenten. "We hebben in Drenthe al een prachtig cultuuraanbod waar veel inwoners en bezoekers van genieten. Met deze financiële impuls en een steviger samenwerking zorgen we voor een nog betere spreiding van cultuuraanbod voor iedereen en voor nog meer reuring." Burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen onderschrijft dit: "Met deze impuls wordt de goede samenwerking tussen de provincie Drenthe en de 12 Drentse gemeenten versterkt. De gemeenten hechten grote waarde aan cultuurbeleid, dat mede door de inzet van provinciale middelen steeds meer inhoud krijgt."

 

De provincie besteedt ieder jaar al 17 miljoen euro aan cultuur in de provincie. Daarbij gaat het vaak om projecten of instellingen met een bovenlokaal karakter. Met de extra culturele impuls van jaarlijks 240.000 euro wil het college van GS gemeenten aanmoedigen in te blijven zetten op een bloeiend lokaal cultuurklimaat. Gemeenten zijn vrij het geld te besteden aan projecten die zij belangrijk vinden. De enige voorwaarde die de provincie stelt, is dat de gemeenten eenzelfde bedrag bijpassen en dus niet bezuinigen.

 

Hoogeveen
Wethouder Erik Giethoorn is blij met deze impuls: "Door en voor Drenthe past uitstekend bij ons beleid van " Van, voor en door Hoogeveen". De subsidie die wij de komende vier jaar van de provincie ontvangen gaan we de eerste twee jaar inzetten voor de doorontwikkeling van De Verhalenwerf. Daarnaast denken we aan de doorontwikkeling van popcultuur."

 

Convenant
Provincie en gemeenten spreken ook af samen te werken aan tien provincie brede projecten. Voorbeelden zijn het versterken van de positie van kleinere musea, het opzetten van twaalf spraakmakende archeologie beleefpunten en talentontwikkeling voor de jeugd. Deze projecten worden gefinancierd vanuit bestaande cultuurbegrotingen. Om deze samenwerking te bekrachtigen ondertekenen alle partijen in het najaar een convenant.

Man uit Emmen krijgt werk- en celstraf voor mishandeling en vernieling

Gemaakt: Vrijdag, 07 juli 2017 20:45

EMMEN - Een 24-jarige man uit Emmen kreeg vandaag van de rechtbank een werkstraf van veertig uur en twee weken voorwaardelijke cel opgelegd. Hij richtte vernielingen aan bij horecazaak Taiga Lounge aan de Minister Kanstraat en mishandelde zijn vriendin.

 

Op 1 mei vorig jaar bevond hij zich met een stel vrienden bij de Taiga Lounge. Volgens de Emmenaar was het gezelschap dronken.

 

Dronken actie
Een van zijn vrienden lag laveloos over een statafel, die vervolgens om tuimelde. De vriend nam in zijn val ook nog een palmboom mee. De Emmenaar zelf smeet ook met een tafel, beukte op de deuren en trapte een ruit kapot. "Een domme dronken actie", oordeelde hij zelf achteraf. Hij zei later de eigenaar te hebben opgezocht en te hebben aangeboden de schade te vergoeden.

 

Geweld
De man kreeg op 18 januari van dit jaar een fikse ruzie met zijn toenmalige vriendin. Volgens hem kreeg hij een schop in zijn geslachtsdelen, waarop hij haar hard heeft weggeduwd. De vrouw kwam daarbij met een klap tegen een muur aan. Zij vertelde de politie later dat hij ook de arm op haar rug had gedraaid en haar met kracht tegen de wand had gesmeten. Daarna zou hij haar mond en neus hebben dichtgeknepen. De man bleef er echter bij dat hij haar slechts opzij had gedrukt.

 

Geen bewijs
De man werd ook nog verdacht van het bezit van bijna vijf gram cocaïne, een tweede en derde mishandeling van dezelfde ex-vriendin en zijn huidige partner en het belagen van iemand met een bijl. De rechtbank vond het bewijsmateriaal voor deze vergrijpen echter niet voldoende.

Ondanks onrust positief inspectierapport over De Bleerinck

Gemaakt: Zaterdag, 08 juli 2017 18:06

EMMEN - Verpleeghuis De Bleerinck in Emmen moet het vastleggen van cliëntgegevens in zorgdossiers verbeteren. Dat meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

 

De inspectie deed onderzoek bij de zorginstelling nadat er onrust ontstond bij het personeel. Werknemers maken zich zorgen over de gevolgen van bezuinigingen.

 

Volgens het personeel moet er met minder mensen dezelfde zorg geleverd worden en dat gaat ten koste van die zorg. De werknemers voerden eind vorig jaar nog actie tegen de bezuinigingen in de zorg. En vakbond FNV stelde vorige maand nog dat de overkoepelende zorginstelling Tangenborgh snel met oplossingen moet komen. Uit een extern onderzoek bleek dat een meerderheid van het personeel weinig vertrouwen heeft in het beleid en de organisatie.

 

Ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg stelt vast dat De Bleerinck nog in een onrustige fase zit na de bezuinigingen. "Zorgprocessen zijn onder druk gekomen", schrijft de inspectie.

Toch is de Inspectie voor de Gezondheidszorg overwegend positief omdat medewerkers en management samen naar nieuwe mogelijkheden zoeken. Zo staat in het rapport: "Het lerend vermogen van De Bleerinck is op alle niveaus aanwezig. Het managment zoekt de dialoog met medewerkers en creëert draagvlak voor de nieuwe koers. De inspectie heeft vertrouwen in de wijze waarop De Bleerinck wordt aangestuurd."

Twee 17-jarige jongens uit Assen opgepakt voor straatroof

Gemaakt: Zondag, 09 juli 2017 18:49

ASSEN - De politie hield zaterdagavond twee 17-jarige mannen uit Assen aan op verdenking van een poging beroving van een 42-jarige man uit Emmen.

 

De meldkamer van de politie kreeg zaterdag 8 juli rond 23.00 uur een melding van een straatroof op het Koopmansplein in Assen. De agenten troffen het slachtoffer op het plein aan. Hij vertelde dat twee jonge mannen hem probeerden te beroven en met een tas sloegen. Ze gingen er zonder buit vandoor op een witte scooter. Omdat hij een duidelijk signalement gaf van de jongens, besloot de politie een melding te doen via Burgernet om de pakkans te vergroten.

 

Aangehouden
Kort daarna meldden mensen dat ze een witte scooter zagen rijden en personen die voldeden aan het signalement. De politie kwam zo beide jongens op het spoor en hielden hen aan. Ze zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Het Grote Voor Elkaar Festival

Gemaakt: Maandag, 10 juli 2017 18:27

EMMEN - Zaterdag 7 oktober is Het Grote Voor Elkaar Festival in en rondom het gemeentehuis in Emmen. Een uniek festival, georganiseerd door inwoners en ambtenaren samen.

 

Wat kunt u verwachten?
Tijdens het festival staan tientallen plannen van bewoners, die in de gemeente Emmen zijn uitgevoerd of nog gaan worden centraal. Enkele voorbeelden:

 • het maken van een sportplein in Emmerhout
 • een plan voor seniorenwoningen in Zwartemeer
 • een centrumplan voor Nieuw-Amsterdam, gemaakt door ondernemers en Plaatselijk Belang

 

Uiteraard zijn er die dag ook leuke activiteiten te beleven en bent u van harte welkom in het gemeentehuis voor de open dag. Bestuurders en ambtenaren laten zien wat hun werk inhoudt en willen graag met u van gedachten wisselen.

Wethouder Robert Kleine: "Natuurlijk doen wij mee met dit mooie initiatief voor het organiseren van dit unieke festival. De dag is bedoeld om bewoners,  ambtenaren en andere professionals dichter bij elkaar brengen om samen te werken aan een nog mooier Emmen."

 

Festival ook bewonersinitiatief
Ook het idee voor dit festival komt van twee inwoners: Marlies Zeeman en Fenneke Mensen. Hun oproep aan iedereen is: “Geef je op om mee te doen tijdens dit festival. Laat zien welke mooie acties je hebt in jouw buurt of wijk. Iets dat al afgerond is, of nog maar een idee; alle initiatieven zijn welkom! Deel kennis en ervaring met andere inwoners en ambtenaren, zodat plannen verder komen en nieuwe ideeën ontstaan. “

 

Plannen van bewoners
Steeds meer inwoners nemen het initiatief en kloppen bij de gemeente aan met een plan om hun woonomgeving mooier, schoner of veiliger te maken. De gemeente Emmen is blij met al die initiatieven en wil samen met inwoners die plannen tot uitvoer brengen. Heeft u ook samen met buurtbewoners een mooi initiatief of plan waar u trots op bent? Meldt u zich dan aan via de website van Het Grote Voor Elkaar Festival(externe link).  

 

Meer informatie?  
Op de website van het Grote Voor Elkaar festival(externe link) kunt u meer informatie vinden. Ook kunt u zich hier opgeven voor de nieuwsbrief of aanmelden om mee te doen met het festival.

Inbrekers gaan niet met vakantie!

Gemaakt: Dinsdag, 11 juli 2017 16:17

De vakantieperiode staat voor de deur. Het is een tijd van luieren aan het strand, lekker eten en drinken en mooie steden bekijken. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners niet thuis zijn. Het is voor inbrekers vaak eenvoudig om woningen eruit te pikken, waarvan de bewoners langere tijd weg zijn. Inbrekers zien uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn en woningen waar geen licht brandt. De politie en gemeente willen er alles aan doen om woninginbraken tegen te gaan. Maar hiervoor is uw hulp nodig!

 

Neem voorzorgsmaatregelen
Om te voorkomen dat inbrekers tijdens uw vakantie hun oog op uw woning laten vallen, kunt u er voor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk maakt. Uw buren kunnen u helpen om een oogje in het zeil te houden en er voor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk heeft. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven en de auto af en toe eens op de oprit te zetten. Een tijdschakelaar op de lamp en radio zorgt dat ook 's avonds de indruk wordt gewekt dat er iemand in huis is. Hiermee zet u gelegenheidsinbrekers op het verkeerde been.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en Betecom.

Horeca Nederland eist optreden van gemeente Emmen

Gemaakt: Woensdag, 12 juli 2017 19:41

EMMEN - Een pleidooi van Horeca Nederland afdeling Emmen om paal en perk stellen aan de groei van de horeca in het centrum van de stad, kan voorlopig niet rekenen op politieke steun.

 

Dit bleek gisteravond tijdens een politiek café in Klazienaveen over het lokale horecabeleid in de gemeente Emmen. Volgens voorzitter Ton Duivenvoorden van Horeca Nederland afdeling Emmen is de grens zo ongeveer bereikt als het gaat om restaurants en kroegen in de stad.

 

Raadhuisplein
Vooral het aantal kroegen in het centrum is het afgelopen jaar fors toegenomen. Hotspot is vooral het nieuwe Raadhuisplein. Daar hebben zich al twee kroegen gevestigd, een La Place en volgend jaar opent Grand Café Het Postkantoor ook op die plek haar deuren. Bovendien zijn er ook nog steeds plannen voor een tweede wereldrestaurant met zeshonderd stoelen naast het al bestaande met vierhonderd stoelen in het centrum.

 

Het rendement van de bestaande horeca komt hierdoor onder druk te staan. De Emmer politiek moet volgens Duivenvoorden daarom nieuwe horeca niet meer vanzelfsprekend toe laten. Horeca Nederland wees op een eind vorig jaar door een onderzoeksbureau geschreven horecavisie. Hierin wordt volgens hem het beeld van de Emmer horeca bevestigd. Duivenvoorden verweet het college van burgemeester en wethouders het rapport links te laten liggen, terwijl het al een half jaar op het gemeentehuis ligt.

 

'Markt scheidt kaf van het koren'
De meeste aanwezige raadsleden erkenden het rapport niet te kennen, maar voelen er ook niets voor nieuwe horeca aan strenge regels te binden. "De markt scheidt het kaf wel van het koren. De goeien komen dan vanzelf boven drijven", oordeelde fractievoorzitter Ton Schoo van de Drentse Ouderen Partij.

 

De VVD was het daar roerend mee eens en raadslid Hans Hoek van D66 riep de Emmenaren op juist blij te zijn met meer reuring en gezelligheid in het centrum. "Twintig jaar geleden ging het gezegde dat als je het wilde laten bruisen in Emmen centrum je een blikje frisdrank open moest trekken. Gelukkig is dat geschiedenis en bruist het nu echt in Zuidoost-Drenthe."

 

Dit bleek gisteravond tijdens een politiek café in Klazienaveen over het lokale horecabeleid in de gemeente Emmen. Volgens voorzitter Ton Duivenvoorden van Horeca Nederland afdeling Emmen is de grens zo ongeveer bereikt als het gaat om restaurants en kroegen in de stad. 

Raadhuisplein
Vooral het aantal kroegen in het centrum is het afgelopen jaar fors toegenomen. Hotspot is vooral het nieuwe Raadhuisplein. Daar hebben zich al twee kroegen gevestigd, een La Place en volgend jaar opent Grand Café Het Postkantoor ook op die plek haar deuren. Bovendien zijn er ook nog steeds plannen voor een tweede wereldrestaurant met zeshonderd stoelen naast het al bestaande met vierhonderd stoelen in het centrum. 

Het rendement van de bestaande horeca komt hierdoor onder druk te staan. De Emmer politiek moet volgens Duivenvoorden daarom nieuwe horeca niet meer vanzelfsprekend toe laten. Horeca Nederland wees op  een eind vorig jaar door een onderzoeksbureau geschreven horecavisie. Hierin wordt volgens hem het beeld van de Emmer horeca bevestigd. Duivenvoorden verweet het college van burgemeester en wethouders het rapport links te laten liggen, terwijl het al een half jaar op het gemeentehuis ligt.  

'Markt scheidt kaf van het koren'
De meeste aanwezige raadsleden erkenden het rapport niet te kennen, maar voelen er ook niets voor nieuwe horeca aan strenge regels te binden. "De markt scheidt het kaf wel van het koren. De goeien komen dan vanzelf boven drijven", oordeelde fractievoorzitter Ton Schoo van de Drentse Ouderen Partij. 

De VVD was het daar roerend mee eens en raadslid Hans Hoek van D66 riep de Emmenaren op juist blij te zijn met meer reuring en gezelligheid in het centrum. "Twintig jaar geleden ging het gezegde dat als je het wilde laten bruisen in Emmen centrum je een blikje frisdrank open moest trekken. Gelukkig is dat geschiedenis en bruist het nu echt in Zuidoost-Drenthe."

Lange adem
Veel steun was er dus niet voor de wens van de horeca in Emmen, maar desondanks was Duivenvoorden tevreden. "Iedereen weet nu dat er een horecavisie ligt." Volgens hem gaan mensen het ook lezen er over nadenken. "Ondertussen gaan wij gewoon door met onze lobby. De kans is na vanavond een stukje groter dat onze wensen ook door de gemeenteraad besproken gaan worden", aldus Duivenvoorden. 

De horecabestuurder heeft een lange adem. Zijn doel is om het onderwerp in de diverse verkiezingsprogramma’s voor de raadsverkiezingen van maart volgend jaar te krijgen. Die worden na de zomervakantie geschreven, dus was de discussieavond precies op het juiste moment.


Veel steun was er dus niet voor de wens van de horeca in Emmen, maar desondanks was Duivenvoorden tevreden. "Iedereen weet nu dat er een horecavisie ligt." Volgens hem gaan mensen het ook lezen er over nadenken. "Ondertussen gaan wij gewoon door met onze lobby. De kans is na vanavond een stukje groter dat onze wensen ook door de gemeenteraad besproken gaan worden", aldus Duivenvoorden.

 

De horecabestuurder heeft een lange adem. Zijn doel is om het onderwerp in de diverse verkiezingsprogramma's voor de raadsverkiezingen van maart volgend jaar te krijgen. Die worden na de zomervakantie geschreven, dus was de discussieavond precies op het juiste moment.

 

Bron:RTVDrenthe

Drie medewerkers Scheper Ziekenhuis onwel na lekkage

Gemaakt: Woensdag, 12 juli 2017 19:45

EMMEN - Drie medewerkers van het Scheper Ziekenhuis in Emmen zijn woensdagmiddag onwel geworden door een lekkende slang in de wasruimte.

 

De medewerkers ademden de vrijkomende dampen in. Ze konden de ruimte op eigen kracht verlaten. Na medisch onderzoek konden twee weer aan het werk, de derde medewerker is naar huis gegaan.

 

De brandweer heeft het lek gedicht en de ontsnapte vloeistof geneutraliseerd.

Man uit Emmen krijgt celstraf voor bedreiging en mishandeling buurman

Gemaakt: Woensdag, 12 juli 2017 19:57

ASSEN/EMMEN - Voor het mishandelen en bedreigen van zijn buurman heeft een 32-jarige man uit Emmen van de politierechter dertien dagen celstraf gekregen.

 

De Emmenaar kwam op negen december vorig jaar verhaal halen bij de buurman in een flat in Emmen-Noord.

 

Schreeuwen en slaan
Eerdere frustraties tussen de mannen liepen uit op een ruzie. De Emmenaar bonkte op de deur van de buurman en schreeuwde daarbij in de portiek. Toen de buurman opendeed, bedreigde de Emmenaar hem met de dood. Ook deelde hij een klap uit. De buurman viel hierdoor tegen zijn voordeur. Hij liep hierbij een gapende wond aan zijn arm op.

 

Schroevendraaier
Uiteindelijk deed het slachtoffer aangifte. Hij zou door de Emmenaar niet alleen geslagen zijn, maar ook zijn gestoken met een schroevendraaier. Hiervoor vond de rechtbank onvoldoende bewijzen. De politierechter sprak de man hiervan vrij.

 

De rechtbank in Assen veroordeelde de man in juli nog tot een opname in een inrichting voor veelplegers. Dit, voor meerdere inbraken en diefstallen. De dertien dagen cel heeft de man in voorarrest uitgezeten.

Emmen goes Ibiza

Gemaakt: Donderdag, 13 juli 2017 01:23

EMMEN - Vrijdag 14 juli organiseert de Color Run de Pre Party “Emmen Goes Ibiza” met niemand minder dan de op Ibiza woonachtige DJ/Producer & labeleigenaar Kareem Raïhani. Hiervoor zal de Zwetser worden omgetoverd tot een waar Ibiza Paradijs met Ibiza Food, Sisha, Zand & Cocktails.

 

Al 15 jaar zet Kareem Raïhani met zijn eigen muziek producties en remixen wereldwijd de dansvloer in vuur en vlam. Zijn unieke ‘Tribal-Afro-Gipsy-Soul-Techno-Sufi-Dance’ mixen zijn extatisch, waarbij hij aanstekelijke grooves en hartverwarmende melodieën mixt met opzwepende aarderitmes en kosmische sounds. Als kind van 2 culturen, is de muziek van Kareem Raïhani grensverleggend, mondiaal, opzwepend en avontuurlijk.

 

Met meer dan 100 optredens per jaar in clubs en op festivals door heel Europa, weet Kareem Raïhani als geen ander je mee te nemen in een reis waarbij, diepgang, plezier en euforie dansend hand in hand samengaan. Dansen op blote voeten!

 

Tickets kunt u hier bestellen. 

 

Minimum leeftijd 21 jaar.

Ga ook in de vakantieperiode zorgvuldig om met je identiteitsgegevens op je reisdocumenten

Gemaakt: Donderdag, 13 juli 2017 19:37

Het is vakantie! Ga ook in de vakantieperiode zorgvuldig om met je identiteitsgegevens op je reisdocumenten.

 

Maak je bijvoorbeeld een kopie van je paspoort voor het hotel waar je overnacht? Zet dit dan duidelijk op de kopie en maak je BSN onleesbaar of gebruik de KopieID app van de overheid.

 

Met de KopieID app kunt u in de kopie de identiteitsgegevens doorstrepen die organisaties niet nodig hebben of niet mogen verwerken. Ook zet u met de app een watermerk in de kopie met daarin het doel en de datum van de kopie. Komt de kopie dan ooit in handen van fraudeurs terecht, bijvoorbeeld door een hack? Dan is het dankzij de KopieID app moeilijker om ermee te frauderen.

 

KopieID app downloaden

U kunt de KopieID app downloaden in de Apple App StoreGoogle Play Store of Windows Phone. De app is een uitgave van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Voorkom een stinkende container in de zomer; tips tegen stankoverlast

Gemaakt: Vrijdag, 14 juli 2017 20:29

In de zomer kan uw groente-, fruit- en tuinafval inclusief etensresten (Gft) en lege verpakkingsmaterialen (PMD) erg gaan stinken. We geven u wat tips om overlast door stank te voorkomen!

 

Tips restafval

 • Wie afval goed scheidt, heeft altijd een schone en frisse container voor restafval. Er zit namelijk niets in dat stank of maden kan veroorzaken. Goed scheiden betekent: groente-, fruit- en tuinafval inclusief etensresten (gft), glas, textiel, papier/karton en pmd-afval apart inzamelen.
 • Luiers moeten bij het restafval. Verpak ze in een dichtgeknoopte (luier)zak, dat houdt de container fris en voorkomt maden.

 

Tips Gft-container

 • Laat uw Gft en etensresten zoveel mogelijk uitlekken voordat u het in de container gooit.
 • Koop afgemeten, zodat u geen kostbaar voedsel weg hoeft te gooien. Moet er toch iets bij het Gft, verpak het dan direct (laat het niet op het aanrecht liggen). Vliegen komen af op etensresten om daarin hun eitjes te leggen.
 • Leg een oude krant of stro onderin uw container om aankoeken van etensresten te voorkomen.
 • Plaats uw container in de schaduw (niet in volle zon) en laat het deksel met een houtje op een kiertje staan.
 • Maak uw container in de zomerperiode vaker schoon met water en een scheut azijn of water en groene zeep. Gebruik geen chloorproducten, dit is schadelijk voor het milieu.
 • Laat de container bij langdurige afwezigheid (zoals vakantie) leeg en schoon achter.
 • Klimop (Hedera) is giftig voor maden. Leg af en toe een tak in de container om het probleem te bestrijden.
 • Af en toe een handje zout of kalk in de container zorgt dat de maden uitdrogen.
 • Tuinafval kunt u ook wegbrengen naar de milieustraat.

 

Tips leeg verpakkingsmateriaal (PMD)

 • Zorg ervoor dat verpakkingen zo schoon mogelijk de bak of zak ingaan. Spoel desnoods de bakjes van tevoren af met afwaswater. Doppen en deksels mogen blijven zitten, dit helpt ook tegen stankoverlast.

Radarcontroles naar aanleiding van klachten over hardrijders

Gemaakt: Zaterdag, 15 juli 2017 16:09

ERICA - Naar aanleiding van diverse klachten van burgers over hard rijdende auto's heeft de politie afgelopen maand een aantal radarcontroles gehouden in Nieuw-Amsterdam en Erica.

 

In totaal zijn er ruim 1300 voertuigen gecontroleerd. 159 voertuigen hebben de snelheid overtreden. De grootste overtreding was iemand die 96 km/u reed waar 50 is toegestaan. Alle overtreders kunnen op korte termijn post van het CJIB verwachten.


Deze radarcontroles zal de politiej op verschillende plekken en tijden blijven uitvoeren.

Motorrijder botst achterop maaier

Gemaakt: Zaterdag, 15 juli 2017 17:58

EURSINGE - Op de Hoogeveenseweg in Eursinge is zaterdagmiddag een motorrijder onder een maaier die achter een trekker zat terecht gekomen. De motorrijder werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

 

De verkeers analisten van de politie deden ter plaatse onderzoek naar de oorzaak. De Hoogeveenseweg is afgesloten om dit onderzoek mogelijk te maken.

Twee gewonden bij aanrijding op de N381

Gemaakt: Zondag, 16 juli 2017 17:14

EMMEN – Op de splitsing van het Westeind met de N381 zijn zondagmiddag twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Het ene voertug botste in de zijkant van de ander.

 

Twee personen raakten hierbij gewond en moesten naar het ziekenhuis. De verkeersanalysten van de politie doen ter plaatse onderzoek naar de oorzaak.

Pinners met gestolen pas te zien in Opsporing Verzocht

Gemaakt: Maandag, 17 juli 2017 16:42

EMMEN - Op dinsdag 18 juli laat Opsporing Verzocht beelden zien van drie personen die pinnen met gestolen pinpassen.

 

De passen werden weggenomen in december 2016 bij een bedrijf in Emmen aan de Phileas Foggstraat. Even later werd er met de passen gepind bij een pinautomaat en een casino in Amsterdam. Op dinsdag wordt via Opsporing Verzocht nogmaals de hulp van het publiek gevraagd.

 

Uitzending en tips

Opsporing Verzocht is te zien op dinsdag 18 juli om NPO 1 omstreeks 20.30 uur. De herhaling is de volgende dag, woensdag 19 juli, omstreeks 11.40 uur op NPO 2.

 

Herkent u de verdachten of heeft u meer informatie over deze zaak? Bel de opsporingstiplijn op 0800-6070. Blijft u liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Duikers zoeken in Stieltjeskanaal naar bewijsmateriaal kofferbak moord

Gemaakt: Dinsdag, 18 juli 2017 16:29

STIELTJESKANAAL – In het stieltjeskanaal op de plaats waar op 31 maart de auto met in de kofferbak het stoffelijk overschot van een 31-jarige man uit Klazienaveen werd gevonden wordt dinsdag weer onderzoek gepleegd. Duikers van de brandweer zoeken in het water.

 

Wat er precies wordt gezocht is niet bekend. Er is in deze als kofferbak moord bekend staande zaak, nog niemand aangehouden. Eerder werd bekend dat door een uitzending van Opsporing verzocht vier tips waren binnen gekomen.

Wat vindt u van het parkeren in Emmen?

Gemaakt: Dinsdag, 18 juli 2017 19:46

EMMEN - Bewoners, ondernemers, werknemers en bezoekers moeten zich welkom voelen in de gemeente Emmen. Goed geregeld parkeren draagt hieraan bij. Het afgelopen half jaar is met veel partijen overleg gevoerd om te komen tot een gedragen parkeerbeleid. Met dit plan wordt vastgelegd hoe de gemeente Emmen het parkeren regelt. Op 11 juli 2017 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om het parkeerbeleid ter inzage te leggen voor iedereen die een zienswijze wil indienen.

 

Indienen zienswijzen 
U kunt uw mening geven over het parkeerbeleid in de gemeente Emmen. Bekijk hier de ‘Integrale parkeervisie Gemeente Emmen’(externe link). Na de zomer neemt de gemeenteraad een besluit over het beleid, samen met de reacties die wij hebben ontvangen. Uw mening kunt u van 18 juli t/m 30 augustus via een zienswijze doorgeven. Dit kunt u schriftelijk richten aan Burgemeester en wethouders, postbus 30 001, 7800 RA Emmen. Of u stuurt het digitaal op via gemeente.emmen.nl/zienswijze-indienen. Voor het digitaal indienen van de zienswijze heeft u geen DigiD nodig.

 

Wat is nieuw in de parkeervisie?
De nieuwe parkeervisie legt in grote lijnen vast hoe het parkeren nu al is geregeld. Belangrijk  is om voldoende parkeerplaatsen te bieden tegen een betaalbaar tarief. We willen de tarieven gelijk houden en het gratis parkeren in dorpen en wijken blijft zoals het is. Een paar wijzigingen op het bestaande beleid zijn onder andere:

 • Nieuwe betaaltijden per 1 januari 2018:
 • P-Westerstraat en P-Willinkplein: alle dagen van de week van 09.00 uur tot 18.00 uur, op donderdag van 09.00 – 21.00 uur. (P-Westerstraat was dagelijks tot 21.00 uur)
 • P-zuid 2, P-Noord en de open terreinen: ma, di, wo, vrij, za: 9.00 – 18.00 uur, do: 9.00 uur – 21.00 uur, zo: 13.00–18.00 uur
 • P-Zuid 2 krijgt de status overloopterrein en behoort dan niet meer tot de parkeerexploitatie.
 • Parkeren Mantelzorgers in Emmen centrum: voor deze doelgroep gaan we een proef starten met een pas waarmee zij vrij kunnen parkeren in de buurt van de woning van degene waaraan zij zorg verlenen.


Met wie hebben we tot nu toe gesproken
Om goed beleid te kunnen maken, hebben we een aantal bijeenkomsten georganiseerd. Allereerst is aan de gemeenteraad gevraagd wat zij belangrijk vindt als het gaat om parkeren. Vervolgens is dezelfde vraag voorgelegd aan de retail, de kerken in Emmen centrum, de erkende overlegpartners in de gemeente, Q-park Nederland, de wooncorporaties Domesta en Lefier, Seniorenraad, Horeca Nederland (afdeling Emmen), Wildlands, Atlas Theater, bioscoop Kinepolis en het Overleg- en Samenwerkingsorgaan voor Gehandicapten. Alle informatie uit deze bijeenkomsten is verwerkt in de nieuwe visie. In juni is de conceptvisie gepresenteerd aan de bovengenoemde partijen. Tijdens dit overleg  werden waardering en steun uitgesproken voor de nieuwe parkeervisie.

 

Meer informatie
Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen, tel. 14 0591.

Woning aan de Vleerackers in Emmen ontruimd na meldingen van overlast

Gemaakt: Woensdag, 19 juli 2017 23:26

EMMEN - De gemeente heeft vandaag een woning aan de Vleerackers in de wijk Angelslo gesloten. De ramen en deuren van het huis worden dichtgetimmerd.

 

In het huis woonde één bewoner. Buurtbewoners klagen al maanden over overlast in en rond de woning. Zo kwamen er klachten binnen van stankoverlast.

 

Het huis wordt onbewoonbaar verklaard. Eerder werd in hetzelfde pand al een wietplantage opgerold.

Domesta gaat niet meer verhuren in woontoren in Emmen

Gemaakt: Woensdag, 19 juli 2017 23:28

EMMEN - Woningcorporatie Domesta trekt zich terug uit de nieuw te bouwen woontoren achter de bibliotheek in Emmen, op de kruising van de Hondsrugweg en de Weerdingestraat.

 

Drie jaar geleden spraken Domesta en projectontwikkelaar Peter van Dijk af dat de woningcorporatie veertig huurappartementen zou kopen. Bij de verdere uitwerking van het plan konden beide partijen niet tot overeenstemming komen, omdat het niet meer tegen de prijzen kan die in 2014 zijn afgesproken.

 

Van die veertig appartementen gaat woningcorporatie Lefier er 28 verhuren.

 

Zelf verkopen
De overige twaalf appartementen gaat Peter van Dijk zelf verkopen. Die bevinden zich op de achtste tot en met de tiende etage van de flat. De 28 sociale huurwoningen zitten daar onder. In totaal moet de flat zestien verdiepingen krijgen.

 

Naam van de toren
De woontoren van 65 meter hoog zou eerst de Manhattan Tower gaan heten. Maar daar kreeg Van Dijk flink kritiek op. Hij las op verschillende fora dat lezers zich afvroegen of de projectontwikkelaar zijn verstand verloren had. Hoe de toren wel gaat heten, is nog niet bekend, de eigenaar gaat een prijsvraag uitschrijven via social media. "Het kan alsnog de Manhattan Tower worden", zegt Van Dijk. "Maar het kan ook een andere naam worden, wie weet. Ik ben eerst bezig met een hele mooie toren."

 

Bezwaar
Niet iedereen is het eens met de bouw van de toren. Zo zijn enkele bezwaarmakers naar de Raad van State gestapt.

Bewoner Weerdingerstraat kookt in huis boven houtvuur

Gemaakt: Donderdag, 20 juli 2017 20:31

EMMEN - Een huis aan de Weerdingerstraat in Emmen is door de gemeente gesloten vanwege veelvuldige klachten over overlast.

 

De bewoner was binnen in huis aan het koken boven een op hout gestookt vuur. Het incident is volgens de gemeente 'de druppel'. Eerder waren er al klachten over drugs, lawaai en nachtelijk bezoek.

 

De bewoner is verward, laat de gemeente weten. Hij is opgevangen en ergens anders ondergebracht. Voor hoe lang het huis gesloten wordt, is nog onbekend.

 

Gisteren sloot de gemeente nog een huis aan de Vleerackers in Emmen, ook vanwege aanhoudende overlast.

Lucht in Drenthe van goede kwaliteit

Gemaakt: Vrijdag, 21 juli 2017 17:36

DRENTHE - De luchtkwaliteit in Drenthe is van goede kwaliteit. Dat blijkt uit een onderzoek van Arcadis in opdracht van de provincie Drenthe. Aanleiding voor het onderzoek is de gewijzigde wetgeving sinds het vorige rapport uit 2011; de luchtkwaliteit in Drenthe is getoetst aan de nieuwe wetgeving.

 

Het merendeel van de concentraties luchtverontreinigende stoffen in de lucht wordt in Drenthe veroorzaakt door verder weg gelegen bronnen; deels in Nederland en deels in het buitenland. Deze bronnen buiten de provincie leveren zogeheten achtergrondconcentraties.

 

De achtergrondconcentraties in Drenthe zijn ongeveer de helft van de vastgestelde wettelijke grenswaarden voor de jaargemiddelde concentraties stikstofdioxide en fijn stof. Daarmee behoort Drenthe tot de top drie schoonste provincies van Nederland, naast Groningen en Friesland.

 

Naar de toekomst toe is de verwachting dat de dalende trend van achtergrondconcentraties doorzet. De kwaliteit van de lucht in Drenthe zal hierdoor steeds beter worden.

 

De luchtkwaliteit in Drenthe is al jaren van goede kwaliteit. De conclusie uit het rapport is dat er in de provincie Drenthe nu en in de toekomst geen sprake is of zal zijn van knelpunten op het gebied van luchtkwaliteit. Grenswaarden worden niet overschreden. Door de goede luchtkwaliteit in Drenthe zijn er op dit moment geen specifieke actiepunten opgenomen in het onderzoeksrapport, anders dan het blijven monitoren van de ontwikkelingen.

D66 Emmen bezorgd over plannen van de NAM

Gemaakt: Vrijdag, 21 juli 2017 18:13

EMMEN - De fractie van D66 in Emmen maakt zich zorgen over recente plannen van de NAM en heeft daar vragen over gesteld aan het college. De NAM wil extra gas gaan winnen in de gemeente Emmen en afvalwater van boringen gaan opslaan in lege olievelden bij Schoonebeek.

 

Beide plannen schieten bij D66 in het verkeerde keelgat. De partij vreest dat met de verplaatsing van gasboringen van de provincie Groningen naar gasvelden in Emmen ook de problemen voor de inwoners worden verplaatst naar Emmen.

 

Bovendien vindt de partij de lekkages in leidingen met afvalwater van olieboringen in Twente zeer zorgwekkend, en is er de angst dat dit ook in Emmen gaat spelen.

 

Bang voor gezondheidsrisico's

Fractievoorzitter Carmen Hoogeveen: "We kennen inmiddels de zorgwekkende verhalen uit Groningen en uit Twente. Wij willen weten of het college onze zorgen deelt en wat zijn houding tegenover de plannen van de NAM is."

 

D66 wil van het college weten of het bekend is wat de gezondheids- en milieurisico's voor inwoners zijn en hoe het college de recente ontwikkelingen in Groningen en Twente zelf beoordeelt.

Hoogeveen: "Het college moet een duidelijk standpunt innemen tegen deze ontwikkelingen of harde garanties van de NAM eisen waar het gaat om gezondheid van de inwoners en de schades die kunnen ontstaan. Als men door wil gaan met de plannen, moet er ook een heel goed doordacht plan liggen. Gezondheidsrisico's voor onze inwoners zijn onaanvaardbaar. Wil men er niet mee doorgaan, dan zullen er acties richting de NAM moeten komen om de plannen van tafel te krijgen."

FC Emmen oefent dinsdag tegen Vitesse

Gemaakt: Zaterdag, 22 juli 2017 17:04

EMMEN - FC Emmen oefent aanstaande dinsdag niet tegen het Engelse Plymouth Argyle FC, maar tegen Vitesse. Het duel tegen de eredivisieclub wordt op het sportpark van RKSV Driel gespeeld en begint om 14.30 uur.

 

Tot en met gisteren voerde de leiding van de Drentse club nog gesprekken met de gemeente Hengelo om het duel tegen Plymouth Argyle door te laten gaan, maar dit bleek niet haalbaar.